Sportfysiotherapie

Wat is Sportfysiotherapie?


Een Sportfysiotherapeut is extra opgeleid om op het gebied van sport en gezondheid te adviseren, te behandelen en te begeleiden. Dat geldt niet alleen in een medische setting, als de arts doorverwijst maar ook als er rechtstreeks met de sportfysiotherapeut een afspraak gemaakt wordt. De Sportfysiotherapeut begeleidt je optimaal bij blessures en geeft ook advies betreffende het opbouwen van een sport-specifiek trainingsprogramma, over het juiste schoeisel en eventuele braces of kan adviseren bij het zoeken van een passende sport.

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie waarbij de sportfysiotherapeut specifiek geschoold is in sportgerelateerde klachten van het bewegingsapparaat.

Heb je klachten ontstaan door het sporten of klachten die je weerhouden aan sport te doen, dan kan de sportfysiotherapeut na een intake en onderzoek een analyse uitvoeren en een behandelplan opstellen om zo een snelle sporthervatting te bewerkstelligen.

 

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten, of sport als hobby of beroep heeft.

 In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere ( kwetsbare ) doelgroepen zoals ouderen en kinderen bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie. 

Wat is een sportfysiotherapeut?

Een Sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding Fysiotherapie een 3-jarige opleiding Sportfysiotherapie heeft gevolgd. De NVFS-Sportfysiotherapeut is geregistreerd bij het centraal kwaliteitsregister van het KNGF en is lid van de NVFS (Nederlandse vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg)

Benieuwd wat een sporttherapeut voor u kan doen?

Maak een afspraak

Onze NVFS sportfysiotherapeut:

Eric

Melchert