MSU echografie

Wat is MSU echografie?


MSU-echografie is het gebruik van echo's (die men voornamelijk kent van de zwangerschappen) op voornamelijk gewrichten, spieren en pezen. Hierdoor kan de MSU- echografist ook binnen in uw lichaam kijken hoe het gesteld is met de kwaliteit van uw pezen, spieren of gewricht. De informatie die hiermee verkregen wordt is erg waardevol, omdat hierdoor een beter behandelplan gemaakt kan worden om iemand zijn klachten te verhelpen.


De MSU-echografie word binnen onze fysiotherapiepraktijk gebruikt om beter inzicht te krijgen in waar een patiënt last van zou kunnen hebben. Doordat we de mogelijkheid hebben om in het lichaam te kijken kan echo ervoor zorgen dat wij beter weten waar iemand last van zou kunnen hebben. Daarnaast geeft de echo ook informatie betreffende schade aan weefsel. Doordat de MSU-echografist dit kan zien kan hij u dus ook beter advies betreffende wat u beter wel kan doen en wat niet met uw klachten om u sneller te laten herstellen.

 

 

Wanneer een echo?

Een echo kan gemaakt worden bij:

  • Schouderklachten
  • Elleboogklachten
  • Polsklachten
  • Heupklachten
  • Knieklachten
  • Enkelklachten

Zoals u ziet kan een echo erg veel gebruikt worden. En dat is ook het mooie ervan! Mocht u graag een echo laten maken dan kan dit. Wij kunnen de resultaten uit de echo ook doorgeven aan de huisarts als u dat wenst. 

Benieuwd wat een MSU- echografist voor u kan doen?

Maak een afspraak

Onze MSU echografisten:

Eric

Melchert

Matthijs

Snijders

Raymond

Westhoff