Oncologische Fysiotherapie

Wat doet de oncologiefysiotherapeut?


Als gevolg van kanker, maar ook als gevolg van de toegepaste medische behandelingen, kunnen diverse klachten ontstaan die de kwaliteit van leven sterk verminderen. 

Oncologiefysiotherapie is maatwerk en altijd gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven, ongeacht in welk stadia u van uw ziekte bevind.


Oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie. Het is specifiek gericht op het behandelen van bewegingsproblemen ten gevolge van de kanker zelf of op ongewenste bijwerkingen van de medische behandeling van kanker. 

 

Een oncologiefysiotherapeut kan helpen in de curatieve, palliatieve en terminale fase. Elke fase, behandeling en patiënt is verschillend en heeft zijn eigen behandeldoelen en aanpak nodig. Een persoonlijk afgestemd behandelplan is hierbij vereist. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het verminderen van uw oedeem, het verbeteren van uw conditie en hulp zodat de dingen die u leuk vind weer mogelijk worden.

Leonie Kruse is afgestudeerd Master Oncologie Fysiotherapeut. Hierdoor heeft zij specifieke kennis over de ziekte en de medische behandelingen en is zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de specialisatie oncologie. Tevens is Leonie oedeemfysiotherapeut en kan zij ook klachten, vanwege het ontstaan van oedeem of stug littekenweefsel,  behandelen.

Benieuwd wat een oncologie fysiotherapeut voor u kan doen?

Maak een afspraak

Onze oncologie fysiotherapeut:

Leonie

Kruse-Houtman