Manuele therapie

Wat is manuele therapie?


De manueeltherapeut is gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van functiestoornissen aan de wervelkolom en gewrichten, die behalve met pijn, gepaard gaan met het slechter bewegen van een gewricht of gewrichten.

 

Tijdens de intake vinden een vraaggesprek, een bewegingsonderzoek en specifieke tests plaats. Aan de hand hiervan wordt een manueel-therapeutische diagnose gesteld en een behandelplan gemaakt.

Er wordt gebruik gemaakt van specifieke mobiliserende technieken, eventueel aangevuld met manipulaties. De effecten zijn vaak direct merkbaar: een duidelijk verbeterde bewegelijkheid en minder pijn. Dit zijn voorwaarden voor verder herstel. Verder bestaat het behandelprogramma uit houdings- en bewegingsinstructies, gerichte oefeningen en het optimaliseren van zelfmanagement.

 

Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben, waardoor instabiliteitsklachten kunnen optreden. De manueel therapeut kan met specifieke oefeningen en adviezen de spierstabiliteit rondom die gewrichten helpen verbeteren.
Snel weten wat Manueel therapie is? Klik hier voor een kort filmpje

Welke klachten worden behandeld door een Manueel therapeut?

  • Hoofd- en nekpijn, vaak in combinatie met een stijve bovenrug.
  • Nekpijn, met uitstraling in de armen
  • Duizeligheid ontstaan vanuit de nek
  • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • Lage-rugklachten, eventueel met uitstraling naar bil of been
  • Schouderklachten, met uitstraling naar de arm
  • Frozen Shoulder (ernstige pijn en stijfheid in de schouder)
  • Tenniselleboog

Benieuwd wat een manueeltherapeut voor u kan doen?

Maak een afspraak

Onze manueel therapeuten:

Matthijs

Snijders

Eric

Melchert

Wat is een manueeltherapeut?

Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding Fysiotherapie een Master opleiding Manuele Therapie heeft gevolgd met een duur van 3 jaar. Hierdoor beschikt hij over een verdiepte kennis betreffende klachten van de wervelkolom en de gewrichten. Hij is lid van de NVMT ( Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie; www.nvmt.nl)