Manuele therapie

Wat is manuele therapie?


Manuele Therapie is een onderzoek- en behandelmethode van gewrichten van de rug, de nek, de armen en de benen. Na het eerste gesprek en tijdens het lichamelijke onderzoek zal de manueeltherapeut de houding en het bewegen beoordelen en met specifieke bewegingen de gewrichten onderzoeken


Na het eerste gesprek en tijdens het lichamelijke onderzoek zal de manueeltherapeut de houding en het bewegen beoordelen en met specifieke bewegingen de gewrichten onderzoeken.
Op grond van de verkregen onderzoeksgegevens kan een diagnose worden gesteld. Samen met de patient zal de manueeltherapeut beslissen of er behandeld kan worden of dat de patient terug gaat naar de arts. Als er behandeld gaat worden, dan zal deze behandeling niet alleen tot doel hebben de functie van de gewichten te verbeteren, maar ook de houding en beweging tijdens werkzaamheden en recreatie te optimaliseren.
Ook tijdens de behandeling maakt de manueeltherapeut gebruik van specifieke bewegingen in de gewrichten. De manueeltherapeut probeert opgeheven beweeglijkheid te herstellen of een teveel aan beweging te stabiliseren door middel van training.

Soms vult de manueeltherapeut deze behandeling aan met manipulaties (in de volksmond ook wel “”kraken”” genoemd). De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij kan een knappend geluid worden gehoord. De meeste clienten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel. Maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk. 

Wat is een manueeltherapeut?

Een manueeltherapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding Fysiotherapie een opleiding Manuele Therapie heeft gevolgd met een duur van 3 jaar. Hij is lid van de NVMT ( Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie; www.nvmt.nl)

Onze manueel therapeuten:

Eric

Melchert

Matthijs

Snijders

Benieuwd wat een manueeltherapeut voor u kan doen?

Maak een afspraak